Copil abandonat cu pareză, ajutat de SERA ROMÂNIA să poată merge, după operații multiple

Alexandru are 11 ani și suferă de parapareză flască asociată cu o malformație congenitală complexă a membrelor inferioare, șoldului și coloanei vertebrale, care implică tulburări trofice, sfincteriene și de deplasare.

Medicii i-au spus în urmă cu 10 ani că nu va putea merge niciodată. În pofida acelei previziuni, copilul reușește acum să se deplaseze fără ajutor.

Cum s-a produs acest miracol? Răspunsul vine din istoria băiețelului pe care l-am găsit pe când avea doar doi ani, abandonat în leagănul de copii din Satu Mare. Mai precis în anul 2003.

Alexandru a venit apoi în București pentru investigații medicale și tratamente specializate la spitalele “Grigore Alexandrescu” și “Bagdasar-Arseni”. Abandonat de părinți, a fost însoțit de echipa SERA ROMÂNIA pe întreaga durată a internării. Concluziile dure ale specialiștilor nu ne-au descurajat. Copilul a fost supus unei prime intervenții chirurgicale ortopedice chiar în acel an, însă fără succes.

S-a întors la Satu Mare. Din fericire pentru Alexandru, aici am găsit o persoană specială care l-a primit în familia ei. Iar programul medical a continuat.

Din 2004, mama de plasament l-a însoțit pe Alexandru la toate operațiile care au urmat la București și n-au fost puține: ortopezii au realizat între două și patru intervenții anual. În plus, în restul timpului copilul petrece între trei și sase luni anual la recuperare, însoțit desigur de mama sa. 

După aproape 10 ani de la primul verdict medical ce nu-i dădea nicio șansă la o viață normală, diagnosticul actual indică “Ortostatism și mers independente – posibile”. Eforturile medicale, susținute de iubirea unei mame devotate, au condus la acest rezultat excepțional.

Alexandru este un băiat frumos și inteligent, frecventează școala din Tășnad și are rezultate bune la învățătură. El este foarte atașat de părinții care îl îngrijesc, de medicii care îl operează, dar și de noi, echipa SERA ROMÂNIA. Îi rămânem alături, asigurându-i suportul necesar, nu doar financiar, pentru a continua același program medical până la vârsta adultă, urmând ca peste câțiva ani să fie evaluat în vederea implantării unui sfincter artificial.