Fetiță cu hidrocefalie, abandonată de mamă, operată la timp la ”Bagdasar-Arseni”

Ana-Maria s-a născut în Botoșani. La naștere a fost diagnosticată cu hidrocefalie. Din acest motiv, mama sa a abandonat-o la spital.

La vârsta de două luni, fetița a fost încredințată unei familii de plasament din acest oraș.

Curând după aceea, autoritățile locale au solicitat SERA ROMÂNIA să îi acordăm acestui copil sprijin medical.

Ținând cont de ritmul în care îi creștea capul, care devenise deja gigant la vârsta de trei luni, intervenția SERA ROMÂNIA a fost extrem de rapidă pentru a nu se depăși momentul operator. Dacă acest moment ar fi fost depășit, operația nu ar mai fi fost posibilă din cauza cantității de lichid acumulate la creier. 

Programul medical s-a desfășurat în colaborare cu Secția de Neurochirurgie Infantilă a Spitalului “Bagdasar-Arseni” din București, în perioada 1 august – 1 septembrie 2012, în condiții optime: examene neurochirurgicale prealabile, intervenție chirurgicală și apoi recuperare în postoperator.

Operația a avut loc cu succes pe 24 august, utilizând o tehnică modernă de montare a unui drenaj al lichidului fără valvă. Din acel moment, capul fetiței a încetat să mai crească într-un mod alarmant.

Ana-Maria este acum o fetiță frumoasă de șapte luni. Ea are un chip adorabil și un potențial de dezvoltare normal. Crește în sânul familiei de îngrijire care a luat-o din centru și care o iubește.

Există totuși, în viitorul ei, o umbră: va fi ea adoptată de această familie? Va avea Ana-Maria o familie a ei, definitivă?