Galerie Multimedia

Din 1996, Sera Romania desfasoara activitati menite sa schimbe viata copiilor institutionalizati sau a familiilor defavorizate. Aici puteti vedea istoria in imagini a sistemului de protectie sociala si a contributiei Sera Romania.

galerie foto galerie video

SERA ROMANIA la conferinta ISPCAN 2015 pe tema abuzului asupra copiilor

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Braşov şi Fundaţia SERA ROMÂNIA au deschis, miercuri, un centru de recuperare pentru copilul cu dizabilităţi la Brădet, în judeţul Braşov.

Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie (ANPDCA) a organizat vineri, 29 august 2014, o dezbatere pe tema reintegrarii copiilor separati de parinti inapoi in familia naturala. In cadrul evenimentului, proiectul de la Vaslui, coordonat de SERA ROMANIA, in parteneriat cu Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Vaslui, a fost prezentat ca exemplu de buna practica.

Fundaţia SERA ROMÂNIA  şi Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Tulcea au inaugurat, luni, 16 decembrie 2013, două dintre cele trei căsuţe de tip familial construite în Tulcea de SERA ROMÂNIA, unde vor fi mutaţi primii 24 de copii cu handicap, care provin din două vechi centre de plasament din judeţ.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui şi Fundaţia SERA ROMÂNIA au finalizat, în decembrie 2013, cel mai amplu proiect pilot de reintegrare sau de integrare în familie a copiilor cu măsură de plasament în sistemul de protecție de tip rezidențial sau în asistență maternală profesionistă.

Institutul pentru Dezvoltarea Copilului, în parteneriat cu Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Fundaţia SERA ROMÂNIA şi Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Copil au organizat miercuri, 13 noiembrie 2013, conferinţa cu tema ”Efectele instituţionalizării asupra dezvoltării copilului. Observaţie, diagnostic, prevenire a consecinţelor de lungă durată”, în cadrul căreia au fost prezentate concluziile parţiale ale unei cercetari care a vizat studiul comparativ al dezvoltarii unor copii instituţionalizaţi si copii din comunitate.

Fundaţia SERA ROMÂNIA a finalizat în anul 2002 construcţia Complexului de servicii comunitare pentru copilul cu handicap din Târgu Jiu, care în aprilie 2003 a preluat beneficiarii minori din fostul Leagăn Bîlteni. Echipa SERA ROMÂNIA a vizitat în acest week-end Complexul din Târgu Jiu, administrat acum de DGASPC Gorj. Sunt 60 de rezidenţi cu handicap sever, iar alţi 50 de copii cu handicap, aflaţi în familie, vin în centru pentru a beneficia de serviciile de recuperare.

Dupa aproape 6 ani, ne-am intors sa-i vedem pe copiii care au fost institutionalizati in fostul Camin din Balteni (Gorj) si care, acum, ca adulti, se gospodaresc singuri in Complexul de servicii comunitare, cu sectii protejate, destinat recuperarii si reabilitarii persoanelor cu handicap, dar si formarii lor profesionale din Tg Carbunesti (Gorj). A fost o surpriza placuta pentru noi, echipa SERA ROMANIA, sa vedem ca intre timp nu doar au crescut, dar au si invatat o meserie, pe care o pretuiesc.

În Tulcea am început construcţia a trei căsuţe de tip familial. 36 de copii cu handicap grav din Centrul "Cristian" vor fi mutaţi în curând în noile locuinţe, care vor oferi condiţii mai bune şi vor asigura un mediu similar celui dintr-o familie. Iată câteva imagini din timpul vizitei partenerilor francezi, directorul CARE FRANCE - Philippe Leveque, la viitoarele căsuţe de tip familial din Tulcea.

Vizita directorului general CARE FRANCE, Philippe Leveque, la Căsuţele de tip familial pentru copii cu handicap, din Slobozia, date în folosinţă în 2012 cu sprijinul CARE FRANCE şi asistenţa SERA ROMÂNIA.

Cu ocazia aniversării celor 10 ani de colaborare CARE FRANCE - SERA ROMÂNIA, Directorul CARE FRANCE, Philippe Leveque, a mers în vizită la una dintre cele peste 36.000 de beneficiare din programul SERA ROMÂNIA de prevenţie a sarcinii nedorite.

Vizita directorului general CARE FRANCE, Philippe Leveque, la Centrul de recuperare pentru copii cu handicap Tulcea, inaugurat in 2012 cu sprijinul CARE FRANCE si asistenta SERA ROMANIA.

Informations