Galerie Multimedia

Din 1996, Sera Romania desfasoara activitati menite sa schimbe viata copiilor institutionalizati sau a familiilor defavorizate. Aici puteti vedea istoria in imagini a sistemului de protectie sociala si a contributiei Sera Romania.

galerie foto galerie video

Filmul de prezentare a proiectului SERA ROMANIA din Vaslui, prin care 184 de copii au fost reintegrati in familiile lor naturale, a fost lansat la dezbaterea organizata vineri, 29 august 2014, de Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie.

O familie săracă formată din doi adulţi şi cinci copii între 2 şi 9 ani, toţi înghesuiţi într-o cameră, într-o casă din satul Popeşti, comuna Micleşti, judeţul Vaslui, vor avea parte de o locuinţă mai mare, cu ajutorul SERA ROMÂNIA şi al DGASPC Vaslui. Deşi abia se descurcă de pe o zi pe alta, părinţii nu vor să renunţe la copii şi primesc sprijin pentru a-i putea creşte în familie.

11 persoane, parintii si 9 dintre cei 14 copii ai familiei, traiesc de azi pe maine in doar 2 incaperi ingramadite intr-o casa paraginita, in Miclesti, Vaslui. Pentru ca nu au mai avut loc, patru dintre copii stau in casa unor rude, iar al cincilea este in grija unui asistent maternal. In ciuda dificultatilor financiare, parintii nu vor sa-si abandoneze copiii si pastreaza permanent legatura cu cel care a ajuns in grija statului.

Televiziunea franceză Arte a difuzat, la începutul acestui an, un reportaj despre programul de prevenire a sarcinii nedorite derulat de SERA ROMÂNIA și cum poate fi prevenit abandonul copiilor. 

Bogdan Simion, directorul executiv al Fundatiei SERA Romania si presedintele de onoare al Federatiei Organizatiilor Neguvernamentale Pentru Copil (FONPC), despre deschiderea primei sali de audieri pentru minori din tara, la Craiova, 8 aprilie 2014.

Informations