vendredi, 04 décembre 2015 21:06

Un nou centru de recuperare pentru copilul cu handicap inaugurat în Târgu Jiu

SERA ROMÂNIA și Consiliul Judeţean Gorj au inaugurat joi, 3 decembrie, noul Centru de recuperare pentru copilul cu handicap din Târgu-Jiu, care ar urma să sprijine în jur de 450 de copii anual, estimarea fiind de maximum 90 de copii tratați lunar. Proiectul a fost demarat în august 2014 și a beneficiat de o finanțare totală de 420.000 de euro, asigurată de Fundație și de Consiliul Județean.

Inaugurarea Centrului de recuperare pentru copilul cu handicap Targu JiuCentrul va asigura servicii de recuperare terapeutică, prin logopedie, consiliere psihologică, ergoterapie, hidroterapie, asistenţă medicală pediatrică, de care vor beneficia gratuit toți copiii din localitate, indiferent vârstă, de gradul de handicap sau de unde provin, din familie sau din instituții de protecție specială. Iar părinții sunt beneficiarii indirecți ai acestui centru, prin serviciile de sprijin şi consiliere psihologică.

 „Activitatea se va desfășura în cadrul unui program de 8 ore pe zi. Noul Centru beneficiază de cabinete pentru kinetoterapie, ergoterapie/terapie ocupațională, psihologie ,un cabinet medical, săli pentru hidroterapie și masaj dotate cu aparatură de ultimă generație: plan înclinat pentru recuperare, scară pentru recuperare, minge terapeutică, rulouri de diferite dimensiuni, bancă recuperare, saltele gimnastică, plan pentru reeducarea mersului, planuri pentru reeducarea echilibrului, materiale educaționale, oglinzi, mese masaj și terapie ocupațională, cadă hidroterapie, oglindă logopedică, baterii de teste de evaluare psihologică, jucării educative). Se estimează că în programul serviciilor de recuperare va intra un număr maxim de 450 de copii, anual”, potrivit comunicatului Consiliului Judeţean Gorj.

Statisticile oficiale arată că, la nivelul județului Gorj, sunt înregistrați 1.090 de copii cu handicap, dintre care peste 900 au un grad de handicap accentuat sau grav, iar peste 150 mediu. Peste 900 dintre ei sunt în grija familiei naturale, în timp ce în jur de 100 sunt îngrijiți în sistemul rezidențial. 

Centrul de recuperare pentru copilul cu handicap Târgu Jiu va fi gestionat de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj, instituţie publică aflată în subordinea Consiliului Judeţean Gorj. La inaugurarea Centrului au participat Bogdan Simion, directorul executiv al Fundației Sera România, Ion Călinoiu, președintele Consiliului Județean Gorj, şi reprezentanți ai Direcției Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj. 

Last modified on vendredi, 04 décembre 2015 22:51

Nos patenaires