mercredi, 01 juin 2016 14:01

1 iunie 2016. Un mesaj de suflet pentru toti copiii nostri

Astazi celebram Ziua Internationala a Copilului. In anul 1954 Adunarea Generala a ONU a recomandat instituirea acestei zile, sarbatorita de atunci in fiecare an.

Felicitare 1 iunie 2016

Astazi este ziua celor mai putin de 4 milioane de copii din Romania, adica mai putin de 18% din populatia tarii. Copiii in Romania incep sa fie din ce in ce mai putini si, odata cu scaderea numarului lor, ne scad si noua sansele de a avea un viitor mai bun.

Astazi este ziua copiilor care merg la scoala, adica 73.4% (anul 2014) din copiii care ar trebui sa mearga la scoala, dar si a celor peste 170.000 de copii (2012) de varsta scolara care au abandonat scoala si, cu aceasta ocazie, orice sansa de viitor mai luminos.

Astazi este ziua celor 49% din copiii Romaniei care traiesc intr-o bunastare relativa, dar si a celor 51% din copii care traiesc la limita saraciei. 38,1 % din copiii Romaniei traiesc insa in saracie absoluta. Adica peste 1.200.000 de copii romani in cifre absolute. Este si ziua lor, chiar daca ei nu stiu asta.

Astazi este si ziua celor peste 75.000 de copii cu handicap ai Romaniei, multi dintre ei neavand parte de respectul cuvenit unui cetatean cu drepturi egale.

Astazi este si ziua celor peste 85.000 de copii romani care au cel putin un parinte plecat la munca in strainatate.

Astazi este si ziua celor 7% din copiii care sunt abuzati fizic si a celor 33% din copiii care sunt abuzati verbal.

Astazi este ziua copiilor cu si fara copilarie pe care ii crestem si ii avem langa noi zi de zi. Este ziua copiilor nostri, dar si ai vecinilor nostri, ai rudelor noastre, ai celor din comunitatea noastra. Nu trebuie sa avem grija numai de copiii nostri. Trebuie sa avem grija de toti copiii din aceasta tara. Pentru ca propriii nostri copii vor creste si vor construi viitorul alaturi de copiii oamenilor care ne inconjoara. De aceea, trebuie sa ne pese de copiii nostri si de copiii tuturor celorlalti.

La multi ani asadar copiilor nostri! Iar noua imi doresc sa avem cat mai multa minte sa ne crestem copiii asa cum trebuie ca sa putem sa ne bucuram de o batranete mai linistita si ca sa ne mandrim cu ei.

Bogdan Simion, Director Executiv SERA ROMANIA

Last modified on mercredi, 01 juin 2016 14:07

Nos patenaires