CAMPANIE 2014 Ajută un copil să crească ACASĂ! Donează 2% din impozitul pe venit!


Familie din Vaslui, ajutata de SERA ROMANIA

În fiecare an, aproximativ 1.500 de copii sunt părăsiţi în maternităţi sau în secţii de spital, iar un număr şi mai important de copii ajung în grija statului, de cele mai multe ori din cauza sărăciei extreme în care se află familia.

Aproape jumătate din populaţia ţării trăieşte în sărăcie, copiii şi vârstnicii fiind cei mai afectaţi, iar acest procent plasează România în topul ţărilor europene privind sărăcia populaţiei.

Toate studiile făcute până în prezent demonstrează că sărăcia este principala cauză pentru care părinţii renunţă la copiii lor, gândindu-se că le va fi mai bine dacă statul va avea grijă de ei.

Despărţirea este dureroasă pentru copil, indiferent de vârsta pe care o are, cu efecte devastatoare în dezvoltarea lui.

Zonele cele mai vulnerabile din țară sunt Sudul Moldovei, cel al Munteniei şi al Olteniei, care, de ani buni, sunt cele mai sărace din România.

Dacă raportăm numărul beneficiarilor de venit minim garantat la populaţia totală, Vasluiul ocupă primul loc în clasamentul sărăciei, fiind urmat de Buzău, Mehedinţi, Dolj şi Teleorman.

Din cauza sărăciei cu care se confruntă populaţia, judeţul Vaslui se clasa pe primul loc la nivel naţional şi în ceea ce priveşte încadrarea copiilor în sistemul de asistenţă maternală.

Fundaţia SERA ROMÂNIA şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui au iniţiat în 2012 cel mai amplu proiect pilot de reintegrare a copiilor în familii, finalizat anul trecut.

După analizarea unui număr de 537 de dosare, au fost propuşi pentru reintegrare 200 de copii şi, dintre aceştia, 184 au ajuns înapoi în familiile naturale,in cele 18 luni de durata a programului. În acest  timp, familiile au fost sprijinite, inclusiv prin construirea unei locuinţe, astfel încât să aibă condiţii optime pentru a-şi putea creşte copiii.

Succesul programului din Vaslui ne-a demonstrat că susţinerea temporară a familiei (financiară, materiala, pshihologică, medicală) poate aduce copiii ACASĂ, costurile sunt chiar mai mici decât cele necesare menţinerii lor în instituțiile statului, iar beneficiul pentru copii este inestimabil.

Cel de-al doilea judeţ în care ne-am propus să reintegrăm cât mai mulţi copii aflaţi în instituţii sau în asistenţă maternală este Dâmboviţa, unde proiectul a început în iunie 2013. Obiectivul final este să reintegrăm în familie 50 de copii, iar până acum deja am reușit să oferim această șansă pentru 33 de copii. Alte 11 familii sunt în evaluare pentru reintegrarea copiilor sau, după caz, pentru a evita intrarea copiilor în sistemul de protecție socială. De asemenea, au fost construite module de șantier pentru trei familii, în care se vor întoarce 10 copii.

În continuare, ne dorim să putem da această şansă unui număr cât mai mare de copii, din cei peste 60.000 care sunt în grija statului, multiplicând la nivel național această inițiativă de succes.

Donează 2% din impozitul pe venit şi ajută şi tu un copil să crească ACASĂ!

Descarcă formularul de aici și completează-l, apoi nu trebuie decât să-l trimiți prin Poștă sau să-l depui direct la Administrația Financiară.

 

FUNDAȚIA SERA ROMÂNIA

Cod de identicare fiscală: 8327386
Cont bancar (IBAN): RO19INGB0000999902035629

 


Nos patenaires