Fetiţă de câteva luni, născută cu multiple malformaţii, susţinută de Fundaţia SERA ROMÂNIA pentru intervenţii chirurgicale şi recuperare medicală

Maria, fetiţa aşteptată cu multă nerabdare de părinţi şi de cei trei fraţi mai mari, s-a născut în luna august 2012. În familia săracă din judeţul Buzău, venirea copilului pe lume a fost primită cu stupoare şi groază, întrucât la naştere s-a constatat că bebeluşul este plurimalformat. În plus, pe lângă faptul că Maria suferă de gură de lup şi de artrogripoză, în momentul naşterii i s-a fracturat şi un picior, motiv pentru care a fost imobilizată în aparat gipsat.

În ianuarie 2013, prin eforturi şi mijloace proprii, mama s-a internat plângând cu copilul la Spitalul « Grigore Alexandrescu » din Bucureşti, unde s-a realizat o primă intervenţie chirurgicală pentru gura de lup, ceea ce a dat Mariei un chip uman.

În ciuda malformaţiilor, Maria este o fetiţă frumoasă şi inteligentă, care însă are nevoie de o serie de alte operaţii pentru închiderea palatului şi pentru îndreptarea membrelor răsucite din cauza artrogripozei, în caz contrar ea nu va vorbi şi nici nu va merge.

În prezent, fetiţa nu se poate alimenta normal.

Din luna martie, Fundaţia SERA ROMÂNIA a preluat monitorizarea medicală a acestui copil, restituind deja familiei cheltuielile făcute pentru deplasările anterioare la Bucureşti. În luna iunie urmează o reevaluare chirurgicală în secţia de chirurgie plastică a Spitalului « Grigore Alexandrescu », pe care SERA ROMÂNIA o va organiza integral. De asemenea, reevaluarea chirurgicală din luna august în secţia de ortopedie a spitalului va fi suportată tot de SERA ROMÂNIA.

Între timp, copilul frecventează de trei ori pe săptămână un centru de recuperare kinetoterapeutică în oraşul Buzău, venind împreună cu mama de la o distanţă de 60 kilometri.

Fundaţia îi asigură Mariei asistenţa şi orice alt sprijin este necesar pentru buna desfăşurare a acestui program şi pentru întreaga ei evoluţie, astfel încât să devină un copil sănătos şi normal.