CAMPANIE 2015 Donează 2% pentru copiii care vor acasă!

Doneaza 2% 2015 Doneaza 2% 2015

"Aproape o treime dintre copiii României trăiesc în sărăcie persistentă, iar acest risc a crescut cu aproape 3 procente în doar 4 ani (2008 – 2012). În această perioadă, sărăcia în rândul copiilor a fost constant mai mare decât rata totală naţională a sărăciei (cu circa 10 puncte procentuale) şi, în timp ce rata totală a sărăciei a scăzut, în rândul copiilor a crescut cu aproximativ 1 punct procentual. Astfel, unul din doi copii din zonele rurale trăieşte în sărăcie”. (Strategia naţională privind reducerea sărăciei)

Dincolo de cifrele oficiale, datele statistice arată că SĂRĂCIA este principala cauză a ABANDONULUI COPIILOR. Peste 60.000 de copii români cresc departe de familiile lor, aflându-se într-o formă de protecţie specială.

Proiectul de reintegrare în familie de la Vaslui ne-a demonstrat că parte din aceşti copii pot creşte ACASĂ dacă familiile lor sunt susţinute corect, în funcţie de nevoile identificate punctual în fiecare caz în parte.

Asigurarea de asistenţă medicală, consiliere psihologică sau pentru găsirea unui loc de muncă, ajutor financiar pentru acoperirea unor nevoi de bază sau chiar pentru construirea unei locuinţe sunt forme de sprijin acordate familiilor care doresc să îşi ia copiii acasă sau celor care, din acelaşi motiv – sărăcia, sunt pe cale să îi abandoneze.

Și dacă ai putea să hotărăști soarta unui copil? Dacă ai putea decide unde își trăiește copilăria?

Ajută şi tu un copil să crească ACASĂ! Donează 2% pentru programul de reintegrare familială şi gestul tău chiar poate aduce un copil ACASĂ!

Descarcă și completează CEREREA 230 / DECLARATIA 200 cu datele noastre de identificare, apoi nu trebuie decât să le trimiți prin Poștă sau să le depui direct la Administrația Financiară. 

FUNDAȚIA SERA ROMÂNIA

Cod de identicare fiscală: 8327386
Cont bancar (IBAN): RO19INGB0000999902035629

  

Informations