Bogdan Pavel

Bogdan PavelBogdan Pavel este absolvent al Facultăţii de Administraţie Publică – UPG Ploieşti, al unui master în Management şi Administrare IMM – ASE Bucureşti şi al unui curs de Manager resurse umane – Camera de Comerţ şi Industrie Prahova.

Este angajat al Fundaţiei SERA ROMÂNIA de peste 10 ani, începând cu anul 2005 fiind manager de proiect. De-a lungul timpului s-a implicat în proiecte de înfiinţare sau reorganizare a zeci de centre de zi sau de recuperare, de înfiinţare a căsuţelor de tip familial pentru copiii instituţonalizaţi sau a reţelelor de asistenţi maternali, de evaluare a sistemului de protecţie a adultului, dar şi în proiecte de prevenire a sarcinii nedorite.

”Evenimentul care m-a impresionat cel mai tare s-a petrecut cu puţin timp înainte de a fi angajatul Fundaţiei SERA România, când am participat în calitate de voluntar la mutarea copiilor din fostul cămin Tătărăi ( Jud. Prahova ) în locaţia amenajată de Fundaţia SERA România la Nedelea. Acela a fost primul moment în care am văzut condiţiile inumane în care erau ţinuţi acei copii şi totodată am constatat că există oameni şi instituţii care pot schimba această realitate. Ulterior, ca angajat al SERA ROMÂNIA am avut ocazia să-i regăsesc pe acei copii în noul centru, amenajat tot de fundaţia noastră în Ploieşti, la Complexul de Servicii Comunitare Sf. Andrei, de această dată beneficiind de condiţii optime pentru o dezvoltare normală”.

Pentru Bogdan Pavel, cea mai bună motivaţie pentru a rămâne în echipa SERA ROMÂNIA este finalitatea proiectelor.

Momentul în care vezi fericirea unui copil care a primit nişte lucruri care pentru multe persoane sunt normale sau neînsemnate (ex. un pat curat într-o cameră proprie, dulciuri, jucării etc.); observarea progreselor, care anterior păreau imposibile, făcute de copiii care frecventează centrele de recuperare înfiinţate de SERA ROMÂNIA; îmbunătăţirea vizibilă a statisticilor privind abandonul copiilor nou-născuţi în maternităţi după implementarea proiectelor de prevenție a sarcinii nedorite”, sunt doar câteva dintre elementele care l-au determinat să lucreze atât de mult timp în cadrul fundaţiei.

Din punctul său de vedere, cea mai mare mare problemă a sistemului de protecţie socială o reprezintă blocarea posturilor vacante şi neasigurarea minimului de fonduri şi personal necesar pentru buna funcţionare a centrelor specializate şi a DGASPC-urilor.

”În ultimii 15 ani, s-au făcut progrese majore în funcţionarea sistemului de protecţie socială, iar rolul Fundaţiei SERA ROMÂNIA a fost fundamental. Din totalul fostelor cămine spital din România, Fundaţia SERA ROMÂNIA a închis peste 95% din ele (53 din 55), a înfiinţat primele centre de recuperare pentru copiii cu dizabilităţi în multe dintre oraşele mari din România. Fundatia SERA ROMÂNIA a creat primul proiect privat de prevenţie a abandonului copiilor nou-născuţi prin programele de prevenire a sarcinilor nedorite. În cadrul acestor programe au fost consiliate peste 25.000 de femei de pe teritoriul României ”, concluzionează managerul de proiect Bogdan Pavel.